BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Drømmer du om at bidrage med idéerne til nye tiltag og indsatser for den grønne omstilling af varmeområdet? Vil du hjælpe politikerne med at træffe de bedste beslutninger og føre idéerne ud i virkeligheden? Så er det måske dig vi leder efter!
Om jobbet
I Varme- og Affaldskontoret i Energistyrelsen arbejder vi med at implementere de høje politiske ambitioner på varmeområdet, herunder arbejdet med modernisering af varmesektorens regulering, udfasning af fossile brændsler i opvarmning og kommunernes rolle i varmeplanlægningen.
Helt konkret er vi lige nu er i gang med en række større og mindre projekter, som bl.a. er: Udfasning af individuelle olie- og gasfyr i boligerne bl.a. gennem den Nationale Energikrisestab (NEKST), udvikling af ny regulering, der understøtter en mere grøn og effektiv fjernvarmesektor, udnyttelse af overskudsvarme, geotermi mv. samt udfasning af fossile brændsler i fjernvarmen.
Vi søger lige nu 1-2 nye kollegaer til at blive en del af et team på ca. 12 personer. Arbejdsopgaverne tilrettelægges efter dine kompetencer, men vi tænker, at opgaverne vil kunne omfatte:
- Implementering af politiske aftaler, herunder ”Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022”, hvor initiativet om gas ud af fjernvarmen spiller en stor rolle i teamets opgaver.
- GIS-arbejde, herunder analyser på baggrund af BBR-data og PlanData.dk.
- Løbende monitorering og analyse af kommunernes indberetning af varmeplaner og bygningers konvertering fra naturgas.
- Udvikle hensigtsmæssig regulering af fjernvarmedata igennem samarbejder på tværs af myndigheder og brancheorganisationer.
- Arbejde for at rammerne for brug af overskudsvarme fra PtX-, CCS- og CCUS-anlæg er bedst mulige.
- Beregning af nuværende og fremtidige brændselspriser, input til SparEnergi/NyVarme, herunder kommunikation og sparring med ekstern rådgiver.
- Implementering af EU direktiver, bl.a. energieffektiviseringsdirektivet og VE-direktivet.
- Diverse beregninger til brug for folketinget mm. med udgangspunkt i Energiproducenttællingen, Fjernvarmeprisstatistikker og Energistyrelsens teknologikataloger.
Om dig
Du kan være energiplanlægger, ingeniør eller have en anden teknisk uddannelse, og det er en fordel, hvis du er god til at udføre analyser på en beregningsmæssig baggrund, som f.eks. LCOH-beregninger samt samfunds- og selskabsøkonomiske beregninger.
Du synes reguleringen af varmesektoren er spændende, og du vil bruge dit tekniske kendskab til at udvikle rammerne og lovgivningen på området. Du trives i en alsidig hverdag, med drifts- og udviklingsopgaver, hvor nye opgaver prioriteres ind blandt de igangværende, og hvor deadlines nogle gange er korte – alt sammen for at sikre den grønne omstilling af varmesektoren sker mest hensigtsmæssigt. Du kan se værdien i det tværfaglige samarbejde, så du og dine kollegaer kan lykkes i fællesskab.
Det vil være en fordel, hvis du har et forudgående kendskab til varmesektoren eller mere generelt til forsyningssektoren. Det kan f.eks. være, at du har erfaring med energiplanlægning i en kommune eller at du har arbejdet med projektbekendtgørelsen, varmeforsyningsloven, BBR eller øvrigt relevant.
Om os
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse.
Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 800 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. For vi har dette til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.
Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse.
Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.
Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedschef, Jesper Færch Christensen, på telefon 3395 0851 eller teamleder, Anne Bollerup Friisberg, på telefon 3392 7605.
Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Sådan ansøger du
Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indsendt senest den 7. juni 2023. Samtaler forventes afholdt i uge 24 med henblik på tiltrædelse 1. august 2023 eller snarest muligt.
Kandidater til stillingen skal være indstillet på evt. at skulle udarbejde en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Brøndby Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Energistyrelsen, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 07-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169300&DepartmentId=6148&MediaId=338&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5839941