KEA søger docent til anvendt forskning og innovation på programområdet Teknik

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi vil styrke indsatsen inden for anvendt forskning så vores adjunkter, lektorer og dimittender bliver endnu skarpere til at undervise og til at bidrage med relevant viden til erhvervslivet. Derfor ansætter vi nu yderligere tre docenter, som kan forske og forskningslede. Vi vil ansætte én på hver af programområderne Teknik og Design samt én tværgående docent (MSO). 

Denne jobannonce vedrører docent på Teknik. Hvis du i stedet er interesseret i docent-stillingen på Design samt tværgående docent (MSO), se i stedet anden jobannonce via link.

Som docent på KEA er der overordnet set tre aktiviteter, som du skal være interesseret i: 

  • at tegne en strategi for et programområdes forskningsaktiviteter sammen med uddannelsescheferne og skabe opbakning til den.
  • at udvikle anvendelsesorienterede forsknings- og innovationsprojekter sammen med adjunkter, lektorer og eksterne forskningsmiljøer og virksomheder.
  • at skabe forskning, som gør en forskel for KEAs uddannelser og aftagervirksomheder.

Som docenter på et erhvervsakademi påvirker vi både virksomheder og uddannelser med vores forskning. Jeg synes at det er særligt interessant at være på KEA netop nu, hvor vi har arbejdet med erhvervsforskning i snart ti år, og derfor har opnået en modenhed til at udvikle og definere endnu skarpere, hvordan vores forskning kan bidrage til samfundet og erhvervslivet.
Per L. Halstrøm, Docent på KEA Digital (og din fremtidige kollega)

Docenter styrker forskningsviden for uddannelser og erhvervsliv

På KEA undersøger vi erhvervslivets problemstillinger inden for bæredygtighed, teknologi, og cirkulære og grønne forretningsideer. 

Formålet med vores forskning er todelt:

Vi undersøger erhvervslivet problemstillinger inden for bæredygtighed og teknologi for at skabe relevant viden, der

  1. klæder virksomheder på til at beslutte og handle bedre i en nær fremtid. 
  2. giver vores studerende fremtidssikrede og forskningsbaserede kompetencer, som de bærer med sig til erhvervslivet som dimittender. 

Som docent arbejder du derfor på den ene side eksternt. Her etablerer og deltager du i aktiviteter med virksomheder og organisationer, nationale udviklingsmiljøer og relevante nationale og internationale forskningsmiljøer for at opretholde din forståelse for erhvervsrettede problemstillinger. 

På den anden side arbejder du for at pege forskningen indad mod uddannelserne. Som docent forsker du sammen med adjunkter og lektorer, og du leder adjunkter og lektorers forskningsaktiviteter.

For at lykkes med stillingen, skal du være god til at:

  • være uddannelseschefernes forskningsstrategiske sparringspartner.
  • samskabe forskningsprojekter med adjunkter og lektorer.
  • samarbejde med aftagervirksomheder og eksterne forskningsmiljøer – herunder stærke kompetencer inden for anvendelsesorienteret forskning.
  • bidrage til udvikling og fornyelse af undervisningen gennem din forskning og forskningsledelse.
  • formidle viden fra KEAs forsknings- og innovationsprojekter til brancher og forskningsmiljøer.
  • udvikle adjunkters og lektorers forskningskompetencer – og herunder at udvælge og tilpasse undersøgelsesspørgsmål og forskningsmetode til det enkelte projekt.

Du bliver ansat i afdelingen for Forskning, Karriere & Relationer med reference til chefen for området. Dit ansvarsområde og din daglige gang vil være på programområdet Teknik blandt adjunkter, lektorer og uddannelseschefer. 

Om din baggrund

Forskning

Du har viden på ph.d.-niveau inden for et eller flere af nedenstående områder. Udover det har du erfaring med at kombinere fagområder, vejlede større projekter og et anvendelsesorienteret fokus. Det er i øvrigt et plus, hvis du har erfaring med forskningsstrategisk arbejde. 

På programområdet Teknik uddanner vi til automationsteknolog, el-installatør, produktionsteknolog, produktudvikling og teknisk integration, optometri, energiteknolog, energimanagement og vvs-installatør. Da vi uddanner med en høj praksisnærhed, lægger vi vægt på, at du har erfaring fra branchen, og at du har gjort den til en del af din forskning.

Vi ønsker mere konkret, at du har erfaring med forskning og praksis inden for et eller flere af nedenstående fagområder fra Teknik-programmet.

  • PLC-, HMI-, SCADA-programmering 
  • Maskin- og el-teknik
  • Robotteknologi

Andre fokusområder og uddannelser på programområdet er:

  • Beregning og implementering af vedvarende energikilder. 
  • Projektering og dimensionering af varme-, klima- og sanitetsanlæg.
  • Energieffektivisering og indeklima.
  • LCA
  • Bæredygtig ledelse

Det er også vigtigt at du er stærk i naturvidenskabelige metoder, da vi har behov for at opruste organisationen til at facilitere og understøtte adjunkt- og lektorprojekter der har det metodiske fokus. 

Undervisning

Som docent er du ikke knyttet til en fast uddannelse, men skal stimulere de forskellige uddannelser til at udleve forskningsforpligtelse på en nysgerrig og engageret måde. Du vil bidrage til undervisnings- og forskningsforløb, som bygger på de forsknings- og innovationsprojekter, som du er ansvarlig for. Vi forestiller os, at du har erfaring med at gøre forskning relevant i undervisningsforløb og at du har erfaring med at inddrage og samarbejde med virksomheder og organisationer i en undervisningssammenhæng. Du skal kunne inspirere og motivere adjunkter til at bidrage til forskning, der har praktisk værdi for branchen. Det er en fordel, hvis du har viden om erhvervsfaglige udfordringer i spændingsfeltet mellem bæredygtighed og teknologi.

Krav til docenter

For at komme i betragtning som docent skal du kunne dokumentere følgende kriterier for docenter: 

a) Du har et kvalifikationsniveau svarende til ph.d. Kvalifikationsniveauet kan opnås gennem en kombination af formel uddannelse og relevant praksiserfaring, der har givet tilsvarende forudsætninger,

b) du er i stand til selvstændigt at planlægge, styre og evaluere forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for de erhverv eller professioner, som KEA uddanner til,

c) du besidder dokumenteret, anvendelsesorienteret viden, herunder såvel teoretisk som praktisk indsigt på højt niveau om erhvervet eller professionen, så du er i stand til selvstændigt og innovativt at udvikle ny viden inden for erhvervet eller professionen og bringe ny viden i spil i forhold til udviklingen af erhvervet eller professionen, og

d) du har undervisningserfaring og erfaring med udvikling af undervisning, herunder at du er højt kvalificeret i forhold til formidling af teori og inddragelse af praksis, samt i forhold til at koble teori og praksis i relation til erhvervet eller professionen.

Læs mere  

Hvis du har interesse for stillingen, kan du læse mere om både stillingen og kvalifikationskrav på kea.dk/job.  

Klar til at søge?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for Forskning, Karriere & Relationer, Marie Birk Jørgensen på tlf. 2335 7923 og på mail mabj@kea.dk.  

Ansøgningsfristen er onsdag d. 30. juli 2023, hvorefter ansøgningerne evalueres og udvalgte ansøgninger, som bedst lever op til de opstillede kriterier, vil blive sendt til bedømmelse i bedømmelsesudvalg.  

Vi forventer, at samtaler afholdes i uge 36-38 2021.  

Klik på Ansøg-knappen og send din ansøgning, CV og anden relevante dokumentation.  

Stillingen ønskes besat pr. 1. november 2023. 

På KEA får du en arbejdsplads med kollegaer, som tilsammen byder på et bredt udvalg af baggrunde, faglige kvalifikationer og personlige kompetencer. Vi opfordrer alle kvalificerede, uanset køn, alder, etnisk baggrund, til at søge stillingen. 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Brøndby Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Københavns Erhvervsakademi, Guldbergsgade 29N, 2200 København N

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 30-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://KEA.career.emply.com/ad/kea-soger-docent-til-anvendt-forskning-og-innovation-pa-programomradet-teknik/wcb7eo/da

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5850919

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet