Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Brøndby

Christina Warburg, direktør Bedre Bad Brøndby – Warburg VVS & Kloak Ekspres.
Profilbillede
dato

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Brøndby giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Brøndby Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej

Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid.

– Nogle steder har kommunen planer om fjernvarme og andre steder, er der allerede lagt ud til det.  Man skal derfor undersøge forholdene for sin egen adresse, hvis man gerne vil søge tilskud til varmepumpe. For at få tilskuddet, skal man bo et sted, hvor der ikke i forvejen er fjernvarme eller planer om det, siger Christina Warburg, der er direktør hos Bedre Bad Brøndby – Warburg VVS & Kloak Ekspres. 


Foto: Christina Warburg, direktør Bedre Bad Brøndby – Warburg VVS & Kloak Ekspres.

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren

Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Christina Warburg kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem.

– Vi oplever, at mange først tænker på varmeregningen, når vinteren kommer, men sommeren er klart det bedste tidspunkt skifte over til en varmepumpe, hvis det er det, man vil. Om vinteren skal der laves en midlertidig varmeløsning, mens installation af varmepumpen udføres, siger Christina Warburg og tilføjer:

– Hvis man i tvivl om, hvorvidt man skal have en varmepumpe, kan sådan en fungere med mange forskellige typer af varmesystemer, men vi anbefaler altid, at man får gennemgået hele huset for at finde frem til den bedst mulige varmeøkonomi for den enkelte bolig.


Foto: PR // Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. 

Sådan søger du

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på:www.bedrebad.dk

 

Kilde: Pressemeddelelse fra Bedre Bad - Bedre Energi