Ph.d.-studerende til Københavns Professionshøjskole

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du lyst til at forske i generationsmøder og omsorg i civilsamfund, familier og velfærdsinstitutioner? Og har du interesse for velfærdssamfundets udvikling? Så har du mulighed for at søge et fuldt finansieret ph.d.-stipendium på Københavns Professionshøjskole. 

På Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser og Institut for Pædagoguddannelse søger vi nu to ph.d.- studerende til at deltage i forskningsprojektet Intergenerational Care and Solidarity, som er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond. 

Begge ansættelser begynder den 1. oktober 2023 eller hurtigst muligt derefter, og den forventede slutdato er den 31. september 2026.

Kort om projektet
Du bliver som ph.d.-studerende en del af projektet Intergenerational Care and Solidarity, Projektets overordnede formål er at skabe viden om, hvordan intergenerationel omsorg udfolder sig i børnefamilien, seniorlivet, civilsamfundet og i plejesektoren. Via etnografisk feltarbejde vil projektet komme helt tæt på, hvordan familiemedlemmer, frivillige og velfærdsprofessionelle oplever og håndterer hverdagens omsorgskriser, og hvordan de forsøger at skabe gode intergenerationelle omsorgsarrangementer. 

Læs mere om de to ph.d.-stipendier nedenfor:

Ph.d.-stipendium 1: Intergenerationelle omsorgsarrangementer i familien
Ph.d.-stipendiaten skal bidrage til projektet ved at gennemføre et etnografisk ph.d.-projekt om intergenerationelle relationer i og omkring børnefamilier i Danmark med særligt fokus på, hvordan forældre, bedsteforældre og andre deltager i, forhandler og praktiserer børneopdragelse og -omsorg i hverdagen. Ph.d.-stipendiaten skal skabe kvalitativ viden om a) organiseringen af intergenerationelle relationer i små børn og unges hverdagsliv, b) betydningen af bedsteforældre, venner, naboer og andre i børnefamiliers hverdagsliv for børnefamiliens relationer til andre og c) de potentialer og dilemmaer der opstår, når flere generationer tager del i omsorgen for børn og unge. 

Ph.d.-stipendiaten skal i samarbejde med projektgruppen udvikle et projektdesign, herunder formulere ph.d.-projektets metodiske og teoretiske afsæt og udpege relevante etnografiske sites.

Ph.d.-stipendium 2: Intergenerationelle omsorgsarrangementer i ældreomsorgen
Ph.d.-stipendiaten skal bidrage til projektet med et etnografisk ph.d.-projekt om generationsmøder i ældreomsorgen med særligt fokus på, hvordan velfærdsprofessionelle, pårørende, civilsamfundsaktører og plejekrævende ældre sammen skaber mening, tilhør og fællesskab i ældre borgeres hverdag. Ph.d.-stipendiaten skal skabe kvalitativ viden om a) rekruttering af den næste generation af velfærdsprofessionelle, b) mødet mellem ældre borgere og nyuddannede velfærdsprofessionelle og c) de grænsedragninger, brudflader og solidariteter og forbundetheder som opstår, når forskellige generationer mødes og samarbejder i ældreomsorgen.

Ph.d.-stipendiaten skal i samarbejde med projektgruppen udvikle et projektdesign, herunder formulere ph.d.-projektets metodiske og teoretiske afsæt og udpege relevant etnografiske sites.

Organisering
Som ph.d.-studerende bliver du ansat på Københavns Professionshøjskole, og du vil blive tilknyttet forskerskolen ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet. 

Du får kontorplads på Campus Tagensvej 86, og du vil indgå i relevante forskningsmiljøer på Københavns Professionshøjskole, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

Om dig
Vi forestiller vi os, at du

  • har en kandidatuddannelse i antropologi, etnologi, pædagogisk antropologi, sundhedsantropologi eller andre beslægtede discipliner. Du kan også have en professionsbachelor (sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut eller pædagog) med en relevant humanistisk eller samfundsfaglige overbygning
  • har erfaring med etnografisk feltarbejde og brug af kvalitative forskningsmetoder
  • er teoretisk, analytisk og metodisk velfunderet og nysgerrig
  • har interesse for formidling til forskellige interessenter, både skriftligt og mundtligt
  • har en stor lyst til at indgå i et kollektivt og kollaborativt forskningsprojekt, som indebærer en bred samarbejdsflade og tæt samarbejde omkring feltarbejde, analyse og publicering.

Om os
Vi tilbyder et rigt fagligt miljø, hvor vi vægter løbende sparring, vejledning og samarbejde. Du kommer til at være en del af en forskergruppe bestående af PI Line Hillersdal, Jonas Winther, ph.d. og adjunkt på pædagoguddannelsen, specialestuderende, samt adjunkter fra både Institut for Pædagoguddannelse og Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser. 

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som forskerstuderende på Københavns Professionshøjskole med start den 1. oktober 2023. Arbejdstiden er på 37 timer om ugen.

Vilkårene for din ansættelse vil afhænge af, om du allerede er ansat som adjunkt eller lektor på KP, eller om du søger stillingen som ekstern kandidat. Hvis du ikke allerede er ansat som adjunkt eller lektor på KP, vil du efter dit ph.d.-studie overgå til ansættelse som adjunkt på KP.    

Du ansættes efter bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole,og den gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og den relevante faglige organisation.

Arbejdspladsen er beliggende på Tagensvej 86, 2200, København N. 

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning. 

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte projektets projektleder docent/senior researcher Line Hillersdal på tlf.: +45 51380435​​.

Interesseret?
Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via ansøgerknappen senest den 01-09-2023.

Ansøgningen skal indeholde:

  • En kort motiveret ansøgning (max 1 side)
  • Et udkast til en projektbeskrivelse, hvor du skitserer projektets metodiske og teoretiske afsæt og udpegning af etnografiske sites. Det skal fremgå, hvilket ph.d.-stipendium din ansøgning retter sig imod
  • CV
  • Karakterblad
  • Evt. liste med relevante publikationer, produkter eller engagementer.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 36 og 37.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________
 

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere. 

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Brøndby Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Københavns Professionshøjskole, Tagensvej 86, 2200 København N

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 11-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://kp.career.emply.com/ad/ph-d-studerende-til-kobenhavns-professionshojskole/b68rnf/da

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5855025

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet