Togførere til København – vil du med på rejsen?

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kunne du tænke dig en kørende arbejdsplads, hvor ikke to dage er ens? Og har du lyst til at give den danske befolkning en tryg og god rejse i toget? Og vil du være med til at gøre en forskel for en masse mennesker og for vores planet?

I DSB søger vi lige nu togførere til vores fjern- og regionaltog og S-tog, som kan være med til at sikre, at de ca. 500.000 mennesker, der træffer et bæredygtigt valg hver dag, når de rejser med DSB, kommer godt og sikkert frem og får en god rejseoplevelse – så vil du med på rejsen?

Derfor skal du blive togfører ”Jeg elsker at stå i den friske luft på perronen, fløjte, dreje nøglen og sekundet efter stå i toget og hilse på kunderne.

Det giver et kick, når jeg drejer nøglen, og vi kører. Jeg elsker mit job. Det gør jeg virkelig.

Det er altid en fornøjelse at komme på arbejde og give kunderne en god rejse, fortæller Katja Carstensen, der har været ansat i DSB i 14 år”

Få en uddannelse med en kombination af teori og praksis Du starter på en intern uddannelse som varer ca. 3. måneder, og uddannelsesforløbet er en blanding af teoretisk gennemgang som klasseundervisning og kørsel med en praktikindøver.

Da jobbet som togfører er et sikkerhedskvalificeret arbejde, er det vigtigt at du har lysten og evnerne til at sætte dig ind i det teoretiske pensum.

Vi er med dig hele vejen, og inden du selv kan byde kunderne velkommen, skal du bestå en prøve i slutningen af forløbet, der giver dig adgang til at fortsætte som selvstændig togfører.

Læs om DSB som arbejdsplads, vores personalegoder og meget mere HER.

Sådan ser en typisk dag ud En typisk arbejdsdag med fjern- og regionaltoget starter med, at du møder ind på din vagt i din uniform på det arbejdssted, du er tilknyttet.

Du har dagens vagtplan på din telefon, så du ved hvilke ture og tog du skal køre.

Når du er kommet hen til dit tog, forbliver du på perronen for at assistere og informere kunderne. Du orienterer dig og sikrer, at alle kunder er kommet ind i toget, inden du giver besked om at få lukket dørene, så toget kan sættes i gang.

Du kommunikerer løbende med kunderne alt imens du tjekker deres billetter. Du udskriver til tider en kontrolafgift.

Fra højtalerne i toget informerer du også kunderne om skiftestationer og eventuelle ændringer, så de er godt orienteret om deres rejse.

Du holder din pause og frokost i vores personalestuer, hvor du også får hilst på kollegerne.

Har du turvagt på S-togsnettet, møder du ind til briefing, hvor du får information om dagens opgaver og situationen på S-banen, så du kan vejlede vores kunder bedst muligt.

Du kontrollerer kundernes billetter i toget på S-togs strækningerne, informerer og vejleder kunderne, så de får den bedst mulige oplevelse med DSB. Du udskriver til tider en kontrolafgift.

Skiftende arbejdstider Du har vagter inden for døgnets 24 timer, alle dage, året rundt, og du har i gennemsnit 2 fridage om ugen, hvoraf du har fri ca. hver anden weekend.

Er du en af de togførere, vi leder efter? Som togfører, udfører du et sikkerhedskvalificeret arbejde, og det betyder, at Trafikstyrelsen er med til at sætte kravene til jobbet.

Forudsætningerne for at du kan blive en af vores nye togførere, er at du

  • Er fyldt 21 år
  • Har et godt syn (du må gerne bruge briller, men ikke være farveblind)
  • Kan helbredsgodkendes af Trafikstyrelsen
  • Har mindst 9. klasses afgangseksamen
  • Kan kommunikere på forståeligt dansk i skrift og tale
  • Har gode engelsk- og tyskkundskaber
Vores forventninger til dig Vi forventer selvfølgelig, at du som person er åben og imødekommende, og du yder en rigtig god service. Det mærker kunderne, når du f.eks. tjekker, om de har billet til rejsen eller giver informationer over togets højtalere.

Du evner også at have fokus på sikkerheden, og du tjekker om alt er ok. Det betyder noget for dig, at vores kunder oplever en sikker og tryg rejse.

Opstår der konfliktfyldte situationer på perronen eller i toget, bevarer du roen og bruger de værktøjer, du har lært, til at løse problemet bedst muligt.

Du kan lide at arbejde sammen med andre og værdsætter den gode relation, når du samarbejder med bl.a. lokomotivføreren eller driftscentret - det er vigtigt for at få succes i jobbet.

Du trives bedst med vekslende arbejdstider, og du kan sagtens se dig selv arbejde på forskellige tider af døgnet hele året rundt.

Hvem er vi? Du får ca. 500 kollegaer. Vi er en mangfoldig afdeling og kommer med forskellige baggrunde – og som har det til fælles, at vi kan lide at gøre en forskel for vores kunder hver dag.

Her er der plads til et godt grin og en stor grad af hjælpsomhed.

I Togpersonale Øst har vi 10 personaleledere, hvor en af dem bliver din nye leder, og så får du også ca. 6000 kollegaer i DSB og ca. 2000 kollegaer i hele togdriften.

Løn- og ansættelsesvilkår Dit arbejdssted er Københavns Hovedbanegård.

Du får løn under uddannelsen, og efter bestået uddannelse og helbredsgodkendelse, bliver du ansat som togfører på Jernbaneoverenskomsten mellem Dansk Industri og Dansk Jernbaneforbund.

Rekrutteringsprocessen Du søger stillingen ved at uploade din ansøgning og dit cv og gerne en kopi af dine eksamensbeviser.

Som en del af ansøgningsprocessen skal du udfylde en sikkerheds- og risikoprofil. Den tager ca. 10 min. at besvare. Besvarelsen er en forudsætning for at komme i betragtning til stillingen.

Hvis du kommer i betragtning til jobbet, indkalder vi dig til et informationsmøde og et kort interview. Informationsmødet afholdes tirsdag den 13. juni på Københavns Hovedbanegård.

Hvis du derefter bliver udvalgt til den videre proces, vil du blive indkaldt til en samtale, hvor du inden da besvarer en personprofil, som du får tilsendt på mail. Personprofilen bruges som et dialogværktøj til samtalen. Til samtalen vil du blive bedt om at medbringe din straffeattest.

Hvis vi tilbyder dig jobbet, skal du efterfølgende helbredsgodkendelse, og en fastansættelse er på betingelse af, at du bliver helbredsgodkendt af Trafikstyrelsen.

Du kan læse mere omkring helbredsgodkendelsen på Trafikstyrelsens hjemmeside under Helbredsgodkendelse. Du skal også afsætte en dag til uniformsprøvning inden ansættelsen.

Interesseret? Så søg allerede i dag!

Ansøgningsfristen er den 7. juni 2023. Ansøgninger og testresultater screenes løbende, og vi holder samtaler i uge 25 og 26. Bliver du tilbudt jobbet starter du den 1. september.

Har du spørgsmål til stillingen, så ringer du bare til John Seehuusen på tlf. 24 68 56 92 eller Bjarne Jensen på 24 68 44 92.

#LI-SS1

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Brøndby Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

DSB, Københavns Hovedbanegård, Bernstorffsgade 18-20, 1577 København V

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 07-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=14&ProjectId=191560&DepartmentId=20007&MediaId=5541&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5836099

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet